2020-07-17 08:32:01• hírek • Szatmár.ro

Megyei Tanács: már nincs messze a szerződéskötés

2018-ban még dolgozott a Tehnic Asist csapata.
2018-ban még dolgozott a Tehnic Asist csapata.

"A Szatmár Megyei Tanács vezetősége számos egyeztetést követően jelölte meg a 2020 július 15-i dátumot a 193A jelzésű megyei út Szatmárnémeti – Amac – Oroszfalva – Résztelek – Ivácskó – Alsóhomoród – Középhomoród – Felsőhomoród – Bükkszoldobágy – Béltekhodos – Szokond – Szakasz javítási munkálatainak elkezdéséhez. Ez a dátum a Diferit Kft közbelépését jelölte, mely cég a megyei utak karbantartásáért felel. A Diferit Kft. a lehető legrövidebb időn belül, az időjárási viszonyok függvényében elkezdi a javítási munkálatokat az Amac, Oroszfalva és Résztelek belterületén" - tájékoztatta híroldalunkat a megyei tanács.

"Szem előtt tartva azt, hogy a 2019-ben és 2020-ban nem végezték el a modernizálási munkálatokat, időszakos javításokat eszközöltünk. Mivel az eredeti kivitelező csődeljárás alá került és kérte a szerződés febontását, az út állapota pedig ez idő alatt tovább romlott, ezért a meglévő műszaki tervet aktualizálni kellett. A projekt folytatásához egy fedvényterv (dispozitie de santier) kiadására volt szükség, amely aktualizálja a beruházás egészsét, a topográfiai mérésektől kezdve a geotehnikai méréseken át minden paramétert, beleértve a kivitelezés értékét is. Tegnap új információkat küldtünk a tervezőtől a végrehajtónak a fejleményekről, és elvben jóváhagytuk a fedvénytervet.


A törvény előírásai miatt hosszas adminisztratív munka ellenére az utolsó 100 méteren vagyunk egy kivitelező szerződtetéséhez. A jövő hét folyamán egy újabb találkozóra fog sor kerülni a modernizálási munkálatokban érintett valamennyi szereplővel a kivitelezési szerződés megkötése érdekében.


Megértjük a helyi lakosok elégedetlenségét, különösen az Amac- Résztelek közötti szakaszt illetően,  a Szatmár Megyei Tanács minden létező törvényes eszközt megragad annak érdekében, hogy a 193A jelzésű megyei út modernizálása elkezdődhessen" - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: